Technische cases

Dit doen wij

Voor de feestdagen van 2022 heeft het team van Lootjestrekken zich veelal gericht op het digitaal vieren van Sinterklaas en Kerst. Daarnaast hebben we de app verder ontwikkeld en gelanceerd in Mexico, Frankrijk, India, Filipijnen, Nieuw-Zeeland, Italie en Spanje. Help jij ons de uitdagingen voor 2023 te realiseren?
Data driven marketing

2023 - Data driven marketing

Om een basis te leggen voor onze groei de komende jaren richten wij een Data Warehouse in voor analyse- en marketingdoeleinden. Wij schakelen hiermee over op data driven marketing. Help jij ons dit te realiseren? Kom eens langs voor een kennismakingsgesprek.

Future-proof platform

2022 - Future-proof platform

Om in de toekomst verder te kunnen groeien in het buitenland zullen onze systemen daar helemaal klaar voor moeten zijn. In 2022 hebben wij ons gefocust op het toekomstbestendig maken van de technische staat van het platform. Help jij ons het systeem verder future-proof te maken? Bekijk de vacatures.

Apps voor iOS en Android

2021 - Apps voor iOS en Android

In 2021 hebben wij een cross-platform app gebouwd die aansluit op de bestaande website. Deze app is in korte tijd voor iOS en Android ontwikkeld met behulp van Flutter. Tijdens de feestdagen is de app al meer dan 600.000 keer gedownload. Help jij ons de app verder te ontwikkelen en optimaliseren? Kom eens langs voor een kennismakingsgesprek.

Cadeauzoeker in de cloud

2020 - Cadeauzoeker in de cloud

In 2020 hebben wij de functionaliteit van de cadeauzoeker verplaatst naar de Azure Cloud, dichter bij de locatie van de eindgebruiker. Hierbij is de functionaliteit gesplitst in losse Functions en wordt er gebruik gemaakt van geoptimaliseerde data opslag waaronder Redis Cache en CosmosDB.

Capaciteit mailservers verhogen

2019 - Capaciteit mailservers verhogen

In 2018 waren er tijdens de feestdagen meer dan 50 miljoen mails verstuurd en in 2019 werd dit alleen maar meer. Een toename van gebruikers vraagt om meer capaciteit van het mailsysteem. Lootjestrekken heeft in 2019 gewerkt aan het verhogen van de capaciteit van de mailservers.

Dataopslag schaalbaar maken

2019 - Dataopslag schaalbaar maken

Vanwege de internationale groei willen we DrawNames.com letterlijk dichter bij de Amerikaanse gebruiker brengen. Hiervoor hebben we onze systemen decentraal ingericht en zijn we meer gebruik gaan maken van clouddiensten.

Image Scaling

2018 - Image scaling

Sinds 2018 worden de afbeeldingen van de cadeauzoeker geschaald door een clouddienst. Hiermee kunnen we een piekbelasting van miljoenen gebruikers per dag aan. Er wordt nu gebruik gemaakt van een CDN en lokale clouddiensten van Amazon. Nieuwsgierig naar de ins en outs? Kom eens langs voor een kennismakingsgesprek.

DrawNames Live

2018 - DrawNames.live

Om de traditionele papieren lootjestrekkers een moderne functie aan te bieden is DrawNames.live gebouwd. Hiervoor is een ontwerp gemaakt en heeft het team binnen één week een single page website gebouwd met MVC. DrawNames.live is tijdens de kerstdagen ruim 25.000 keer gebruikt.