Technische cases

Dit doen wij

Voor de feestdagen van 2020 heeft het team van Lootjestrekken zich veelal gericht op het digitaal vieren van Sinterklaas en Kerst. Daarnaast hebben we ook websites gelanceerd in nieuwe landen; Frankrijk en Mexico. Help jij ons de uitdagingen voor 2021 te realiseren?
Future-proof platform

2021 - Future-proof platform

Om in de toekomst verder te kunnen groeien in het buitenland zullen onze systemen daar helemaal klaar voor moeten zijn. Dit jaar focussen wij ons op het toekomstbestendig maken van de technische staat van het platform. Help jij ons dit te realiseren? Bekijk de vacatures.

Cadeauzoeker in de cloud

2020 - Cadeauzoeker in de cloud

In 2020 hebben wij de functionaliteit van de cadeauzoeker verplaatst naar de Azure Cloud, dichter bij de locatie van de eindgebruiker. Hierbij is de functionaliteit gesplitst in losse Functions en wordt er gebruik gemaakt van geoptimaliseerde data opslag waaronder Redis Cache en CosmosDB.

Capaciteit mailservers verhogen

2019 - Capaciteit mailservers verhogen

In 2018 waren er tijdens de feestdagen meer dan 50 miljoen mails verstuurd en in 2019 werd dit alleen maar meer. Een toename van gebruikers vraagt om meer capaciteit van het mailsysteem. Lootjestrekken heeft in 2019 gewerkt aan het verhogen van de capaciteit van de mailservers.

Dataopslag schaalbaar maken

2019 - Dataopslag schaalbaar maken

Vanwege de internationale groei willen we DrawNames.com letterlijk dichter bij de Amerikaanse gebruiker brengen. Hiervoor hebben we onze systemen decentraal ingericht en zijn we meer gebruik gaan maken van clouddiensten.

Image Scaling

2018 - Image scaling

Sinds 2018 worden de afbeeldingen van de cadeauzoeker geschaald door een clouddienst. Hiermee kunnen we een piekbelasting van miljoenen gebruikers per dag aan. Er wordt nu gebruik gemaakt van een CDN en lokale clouddiensten van Amazon. Nieuwsgierig naar de ins en outs? Kom eens langs voor een kennismakingsgesprek.

DrawNames Live

2018 - DrawNames.live

Om de traditionele papieren lootjestrekkers een moderne functie aan te bieden is DrawNames.live gebouwd. Hiervoor is een ontwerp gemaakt en heeft het team binnen één week een single page website gebouwd met MVC. DrawNames.live is tijdens de kerstdagen ruim 25.000 keer gebruikt.